Краса слова і сила духу Лесі Українки

До 150-річчя з дня народження Лесі Українки (Лариса Петрівна Косач)

Хто вам сказав, що я слабка
що я корюся долі?
Хіба тремтить моя рука,
чи пісня й думка кволі?
Леся УКРАЇНКА

Серед численних літературних ювілеїв є ювілеї, які минають ледве помітно, але є й інші ювілеї, коли суспільство щиросердно вшановує своїх величних достойників. До таких належить Леся Українка - гідна дочка українського народу, духовний вождь нації, неймовірно талановита літераторка. “Ся маленька жінка з душею скованого Прометея” (Дмитро Донцов) прожила недовгий вік, але це було прекрасне життя людини, що весь свій талант, все своє свідоме життя віддала народові в боротьбі за його національне визволення. Слово було для Лесі Українки зброєю в боротьбі, а без боротьби і волі вона не бачила життя. Творчість Лесі Українки - невід'ємна частина золотого фонду світової літератури. Поезія дивовижної глибини і сили, натхненні палким вогнем і великою любов'ю до України епічні поеми Лесі Українки, новаторські філософські її драматичні твори належать до найвищих здобутків української поезії і знайомство з ними необхідне кожній культурній людині.

Вшановуючи ювілейні народили Лесі Українки, яка для нас сяє безсмертною іскрою Прометея, та пропагуючи її геніальну творчість, в якій вона так немилосердно картала і так безмежно любила український народ, в шкільній бібліотеці оформлено книжкову виставку “Духовна велич і краса Лесі Українки”, біля якої бібліотекар школи Шкворець Т.О. проводить для учнівського товариства тематичні бесіди та бібліографічні перегляди літератури, присвяченій життю і творчості Лесі Українки. Читаймо твори Лесі Українки - це духовна історія нашого народу!

/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5055.JPG/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5056.JPG/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5058.JPG/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5059.JPG/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5061.JPG/Files/images/0_novini_20_21/lyutiy/lesya_ukranka/DSCN5070.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 36