Година спілкування "Захист від сексуального насильства в інтернеті (кібергрумінг)"

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуй світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань». Ця тема має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з сексуальним насильством щодо жінок.

На годині спілкування учні 9-А та 10-А класівпереглянули ролик «Online cексуальне насильство над дітьми», переглянули презентацію "Інтимні фото в інтернеті", ознайомилися з поняттями "секстинг", "сексторшен", "кібергрумінг".У ході діалогу шукали переваги та недоліки знайомств через інтернет, шляхи захисту від небажаних знайомств.

Сексуальне насилля онлайн – один звикликів,який стоїть перед батьками та педагогами. Діти можуть стикатись із сексуальним насилля в Інтернеті у формах секстингу, кібергрумінгу та сексторшену.

Секстинг– це надсилання інтимних фото чи відео з використанням сучасних засобів зв’язку.

Кібергрумінг— це процес комунікації із дитиною в Інтернеті, під час якого злочинці налагоджують довірливі стосунки з дитиною з метою сексуального насильства над нею у реальному житті чи онлайн.

Сексторшен– налагодження довірливих стосунків із дитиною в Інтернеті з метою отримання приватних матеріалів, шантажування та вимагання додаткових матеріалів або грошей.

Якщо дитина стала жертвою секстингу, кібергрумінгу чи сексторшену, необхідно звернутися до поліції.

/Files/images/0_novini_20_21/listopad/seksting/зображення_viber_2020-11-27_12-10-38.jpg/Files/images/0_novini_20_21/listopad/seksting/зображення_viber_2020-11-27_15-18-40.jpg/Files/images/0_novini_20_21/listopad/seksting/зображення_viber_2020-11-27_12-11-05.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 59