День ЧДТУ

3 грудня до нашої школи завітали представники Черкаського державного технологічного університету.

Науковий пікнік, на якому спеціальності Черкаського державного технологічного університету представлені в сучасному, креативному та легкодоступному форматі викликав захоплення у школярів будь-якого віку. Учні охоче брали участь у майстер-класах, проводили досліди, розглядали сучасне обладнання, винаходи та розробки, відповідали на запитання цікавих вікторин, пробували сили в тематичних конкурсах. Особливі уроки фахівців Черкаського державного технологічного університету привернули увагу не лише учнів, а й вчителів. Цього дня учні 8-11 класів, відповідно до віку та шкільної програми, побували на унікальних уроках із фінансової грамотності, практичної історії, екології, сучасних напрямів розвитку в ІТ галузі, цікавої теплоенергетики, цікавого дизайну, харчової хімії, робототехніки, новітніх технологій в будівництві, геодезії та землеустрої з використанням сучасних електронних приладів, англійської мови, BizAdmin Games, 3D-моделювання в інженерній справі. Також, школярі дізналися про туристичні ресурси України та світу, значення обліку й аудиту в сучасних економічних умовах та спробували сили у майстерні критичного мислення. Одинадцятикласники відвідали Урок ректора ЧДТУ, під час якого ректор ЧДТУ Олег Григор розповів про особливості вступної кампанії 2020 року та специфіку навчання в Черкаському державному технологічному університеті, про широкий спектр можливостей проходження практики та стажування як у вітчизняних установах, так і закордоном. Олег Олександрович приділив особливу увагу співпраці університету з низкою освітніх закладів, державних установ та приватних підприємств, які охоче надають робочі місця випускникам Черкаського державного технологічного університету. Відтак, упродовж Уроку ректора ЧДТУ старшокласники ознайомилися з перевагами навчання в провідному технологічному виші Черкащини та перспективами вчити, працювати, жити на Черкащині.

Окрім цього, День ЧДТУ - це унікальна нагода для учнів, вчителів та батьків поспілкуватися у невимушеній атмосфері з ректором ЧДТУ Олегом Григором, деканами, завідувачами кафедр, професорами і доцентами, викладачами та студентами – поставити будь-які запитання та отримати на них щирі відповіді.

Ефективним завершенням Дня ЧДТУ стало підписання Договору про співпрацю між Черкаським державним технологічним університетом і Кам'янською загальноосвітньою спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 2 з поглибленим вивченням окремих предметів – загальноосвітній навчальний заклад Всеукраїнського експерименту. Укладена партнерська угода сприятиме підвищенню творчих та науково-дослідницьких здібностей молоді, ефективній реалізації спільних проєктів та спонукатиме прогресивне покоління вчитись, працювати, жити на Черкащині.

Секретар Кам’янської міської ради Андрій Плєшкань, який був присутній упродовж Дня ЧДТУ, відвідав Науковий пікнік та Урок ректора ЧДТУ, відзначив важливість співпраці вищих закладів освіти, державних та приватних установ, освіти, влади та бізнесу задля освітнього, соціального, культурного та економічного розвитку українського суспільства.


Галерея "День ЧДТУ"

Кiлькiсть переглядiв: 152