Зустріч Ніка Вуйчича зі школярами, вчителями та психологами на тему: "Булінг у школах.Безпечна школа та як навчити підлітків дружити".

29 березня 2018 року відбулася зустріч Ніка Вуйчича зі школярами, вчителями, психологами у Київському палаці дітейта юнацтва. Тема зустрічі – булінг у школах.Нік говорив на теми:«Як знайти друзів та зберегти їх» та «Безпечна школа: як навчити підлітків дружити». Актив учнівського самоврядування нашої школи також долучився до відео-перегляду зустрічі з Ніком Вуйчичем.

Булінг(від англ. Bully - хуліган, забіяка, насильник) – психологічний терор, побиття, цькування однієї людини іншою. Дії менш радикальні – обзивання, непристойні жарти, плітки – називають мобінгом. Основні їх ознаки: нерівність сил агресора і жертви.

Нік Вуйчич народився без рук та ніг, тому в школі він пережив цькування та знущання з боку однолітків. У своїй книзі «Життя без обмежень» Нік пише: «Жорстокі діти називали мене почварою і не хотіли спілкуватися зі мною. Я хотів, щоб зі мною дружили, але цього не відбувалося. Я був пригнічений та нещасний, не бачив сенсу жити… Але я помилявся. Я хочу показати шлях по той бік горя, де ви станете сильнішими, наполегливішими, сповненими бажання змінити власне життя так, як ви навіть і не мріяли».

Останнім часом цькування у школах набуло нових, більш жорстких форм, і страждають від нього передусім діти, які вважаються групою «не такими».Все частіше булінг в реальному житті виростає з кібербулінгу: злісні повідомлення, погрози,витікякоїсь інформації в мережу та подальший шантаж.

Реформа освіти в Україні націлена на те, аби перетворити школу на безпечний простір, де немає насильства і цькування,створити атмосферу довіри і взаємоповаги. Школа – це місце, де має розкритись талант кожної дитини.Необхідно допомогти дітям розвинути самоповагу і впевненість у собі за рахунок власних успіхів і досягнень, а не через приниження інших. Томусьогодні для України надзвичайно важливим є процес підготовки школярів, їхніхбатьків та вчителів до протистояння проявам булінгу у школах, а також до зустрічі з дітьми з особливими потребами, які частіше за інших потрапляють в зону ризику підліткового булінгу./Files/images/2017-2018/P80418-144323.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 115