«Наша соборна суверенна Україна»

«Україно соборна державо,

сонцесяйна колиска моя

Ні ,не вмерла й не вмре твоя слава

завойована в чесних боях.

Такими поетичними рядками розпочала свою тематично-інформаційну бесіду для учнів 10-А класу бібліотекар школи Шкворець Т.О. присвячену визначному національному святу-дню Соборності України.

Проводячи бесіду біля оформленого бібліотекаром школи патріотично-історичного стенду «Відродження нації», Тетяна Олександрівна наголосила слухачам що 22-го січня у День Соборності України весь український народ із вдячністю згадує своїх героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, всіх тих, хто словом і ділом відроджував і творив незалежну соборну Українську державу. Проте, що в історії становлення незалежності України саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою став величною знаковою подією у житті українського народу.

Також Тетяна Олексіївна розповіла учням про історичні події тих років та зазначила, що 4-й універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, в який брав найактивнішу участь і наш видатний земляк – Федір Швець, уродженець села Жаботин. Він багато зробив для розбудови незалежної України. І саме Федір Швець 22 січня 1919 року на Соборній площі Києва під час велико людного мітингу зачитав величний Акт Злуки.

На завершення тематичної бесіди Тетяна Олексіївна підкреслила, що сьогодні Україна, як і раніше, потребує єдності й соборності всього українського народу і що ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ побудуємо духовно і економічно багату, демократичну Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

Вічна пам’ять нашому видатному земляку Федору Швецю!

/Files/images/0_novini_15_16/111/DSCN2211.JPG /Files/images/0_novini_15_16/111/DSCN2213.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 102